Volledig scherm
. © Thinkstock

Bossche zakenman nu de bak in voor drugsvondst in Veen

BREDA/VEEN/DEN BOSCH - De Bossche zakenman Albert J. (59) is opnieuw veroordeeld. Hij kreeg donderdag van de rechtbank in Breda elf maanden cel vanwege het voorbereiden van de productie van xtc. Hij was in het bezit van 1100 kilo chemicaliën ervoor.

De politie pakte J. na een inval in een loods aan de Veenstesteeg in Veen op 25 juli 2017. Daarbij werd behalve J. ook nog een 60-jarige Nieuwendijker opgepakt.

Albert J. was ooit een gevierd zakenman. Hij runde een groot callcenter met 150 man personeel en had een eigen kledinglijn. Hij kwam in de publiciteit met zijn initiatief voor een nieuwe politieke partij en noemde zich de ‘nieuwe Robin Hood van Europa’. Hij trouwde in een gigantische opblaaskerk naast de Sint-Jan.

Maar door de crisis liep het allemaal mis. Hij raakte opdrachtgevers kwijt en probeerde vergeefs de boel te redden. En toen kwam hij precies de verkeerde mensen tegen. Momenteel zit hij daarom al vast omdat hij twee jaar cel kreeg voor fraude. En daar kwam donderdag dus bijna een jaar cel bovenop vanwege harddrugs.

Albert J. trok een oude schoolvriend uit Nieuwendijk mee in zijn val. Die had het idee dat hij in het krijt stond bij J. en hielp daarom met de drugs. Vanwege zijn kleinere rol legde de rechtbank aan hem slechts 180 uur taakstraf op en drie maanden voorwaardelijk cel.