Volledig scherm
. © Patrick Guitjens

Bourgondisch Heusden belooft ‘een kleinschalig en intiem festijn’

HEUSDEN - Historie en gastronomie spelen een belangrijke rol bij het evenement Bourgondisch Heusden.

Heusden maakt zich op voor Bourgondisch Heusden dat op zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt gehouden. Tijdens dit cultuurhistorische festijn, op het Kasteelterrein in de vesting, gaan historie en gastronomie hand in hand. 

Op vrijdagavond 21 juni opent Volkskrant-columnist Onno Kleijn om 20.00 uur het evenement met een lezing in het Gouverneurshuis over culinaire ontwikkelingen door de eeuwen heen. Entree bedraagt tien euro. 

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni treden muzikanten, ambachtslieden en historische figuranten op. Bezoekers worden op het Kasteelterrein uitgenodigd te proeven van de culinaire geneugten van vroeger tijden. ,,Het wordt een kleinschalig en intiem festijn", aldus Jil van Dongen van de organiserende Stichting Vestingstad Heusden. 

Er zijn oude Franse, Nederlandse en Vlaamse liederen te horen. Ook worden verschillende kinderspelen gehouden. Verder zijn er workshops schilderen en handboogschieten. De openingstijden zijn zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoek aan het festival is gratis. Op zaterdag 22 juni wordt om 15.00 uur de Henk Willems Cultuurprijs uitgereikt. Aansluitend krijgt een sporter de Dromen. Doen.Heusden-award 2018.

  1. Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’
    teruglezen

    Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er op! Na dagenlang zwemmen tikte hij vandaag iets na half acht 's avonds aan in Leeuwarden. Vermoeid, maar voldaan klom hij aan wal. Met zijn tocht haalde de zwemmer liefst €3.910.763,11 op. We hebben de laatste ontwikkelingen hier live bijgehouden voor je, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke. Het liveblog is inmiddels gesloten, maar hieronder valt alles terug te lezen.