Volledig scherm
Sloop van het pand in Waalwijk waar vroeger tapijtenhandel Nol van den Besselaar zat. Op de locatie aan de Professor Asserweg wordt binnenkort een vermaakcentrum gebouwd. © Beeld Werkt

Bouw vermaakcentrum kan snel van start

WAALWIJK - Nog een paar weken dan kunnen de eerste palen de grond in voor het vermaakcentrum in Waalwijk met speelautomatenhal, bioscoop, KFC en Subway. Projectontwikkelaar Ted van den Besselaar gaat de speelhal bouwen op de plek aan de Professor Asserweg in Waalwijk waar vroeger de tapijtenhandel van zijn vader zat. Dat pand op de meubelboulevard, direct langs de N261, wordt deze dagen gesloopt.

De komst van het vermaakcentrum is niet onomstreden. Zowel scholen, kerken als ondernemers in de omgeving maakten bezwaar tegen het plan. Scholen en kerken ageerden met name tegen de gokhal. Ondernemers vreesden vooral verkeer- en parkeerproblemen.

De gemeente Waalwijk en later de Raad van State deelden die vrees niet. Bij het terrein komen in totaal 480 parkeerplaatsen en op 300 meter afstand nog eens een parkeerterrein voor zeker 200 plaatsen. 

Volgend voorjaar moet het vermaakcentrum klaar zijn.