Volledig scherm
Sloop van het pand in Waalwijk waar vroeger tapijtenhandel Nol van den Besselaar zat. Op de locatie aan de Professor Asserweg wordt binnenkort een vermaakcentrum gebouwd. © Beeld Werkt

Bouw vermaakcentrum kan snel van start

WAALWIJK - Nog een paar weken dan kunnen de eerste palen de grond in voor het vermaakcentrum in Waalwijk met speelautomatenhal, bioscoop, KFC en Subway. Projectontwikkelaar Ted van den Besselaar gaat de speelhal bouwen op de plek aan de Professor Asserweg in Waalwijk waar vroeger de tapijtenhandel van zijn vader zat. Dat pand op de meubelboulevard, direct langs de N261, wordt deze dagen gesloopt.

De komst van het vermaakcentrum is niet onomstreden. Zowel scholen, kerken als ondernemers in de omgeving maakten bezwaar tegen het plan. Scholen en kerken ageerden met name tegen de gokhal. Ondernemers vreesden vooral verkeer- en parkeerproblemen.

De gemeente Waalwijk en later de Raad van State deelden die vrees niet. Bij het terrein komen in totaal 480 parkeerplaatsen en op 300 meter afstand nog eens een parkeerterrein voor zeker 200 plaatsen. 

Volgend voorjaar moet het vermaakcentrum klaar zijn.

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.