Bouw wijkje bij Spranckelaer start snel

Nu er sinds vorige maand permanent mag worden gewoond op de Spranckelaer in Sprang-Capelle, is de weg vrij voor de bouw van nog eens 42 woningen aan de oostzijde van het voormalige recreatiepark. De eerste fundering is al gestort.

De verkoop is gestart. De Bossche projectontwikkelaar Bisseling & Van den Broek gaat 42 woningen bouwen bij de Spranckelaer in Sprang-Capelle. Nu de gemeenteraad vorige maand besloot dat het recreatiepark voortaan een woonwijk is, zet de projectontwikkelaar gas erop.

De fundering voor een modelwoning is al gestort. De vergunning voor de rest van de woonwijk ligt ter inzage. Bouwer Ron van den Broek verwacht daarbij geen problemen: ,,Tot nu toe zijn er nooit bewaren geweest tegen het plan. We denken in februari of maart te kunnen beginnen met de bouw."

Het nieuwe woonwijkje aan de oostzijde van de Spranckelaer bestaat straks uit 42 woningen. De woningen, allemaal vrijstaand, variëren in prijs tussen de 235.000 euro en 265.000 euro vrij op naam. ,,De verschillen zitten in de vierkante meters grond waarop het huis staat en de locatie. Sommige woningen staan direct bij het water of hebben uitzicht op het natuurgebied."

Interesse

Bisseling & Van den Broek willen de woningen bouwen in plukjes van vijf. Van den Broek twijfelt er niet aan of hij gaat de huizen verkopen. ,,Er is zeker interesse. Met tien mensen zijn we al serieus in gesprek."

Van den Broek wil begin december de modelwoning in ruwbouw af hebben. ,,Dan houden we daar ook een informatiebijeenkomst."

Bisseling & Van den Broek schatten in dat vooral senioren en jonge gezinnen interesse hebben in de huizen. ,,Mensen die weer wat kleiner maar wel vrijstaand willen gaan wonen en jonge gezinnen die voor de prijs van een grote hoekwoning vrijstaand willen wonen met mogelijkheden tot uitbreiding."

Kopers van de huizen moeten er rekening mee houden dat ze weliswaar in een woonwijk gaan wonen, maar niet in een gewone woonwijk. De gemeente bijvoorbeeld haalt er niet het huisvuil op.

Huiseigenaren moeten daarom verplicht lid worden van Coöperatie De Spranckelaer. ,,Dat is een soort vereniging van huiseigenaren", zegt Van den Broek.

,,De coöperatie zorgt voor zaken als onderhoud van wegen, beplanting, verlichting, maar zorgt er ook voor dat het huisafval wordt opgehaald."

Nu de Spranckelaer wordt uitgebereid, komt er ook een extra toegangsweg. Eén ontsluitingsweg voor de hele wijk, is te weinig, zeker bij calamiteiten. ,,De nieuwe weg loopt straks direct vanaf de dijk tussen Sprang-Capelle en Waalwijk naar de woningen toe."

Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe wijkje. © Bisseling & Van den Broek
Volledig scherm
De fundering voor een modelwoning is al gestort. © Beeld werkt
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement