Volledig scherm
Op veel plaatsen worden volop huizen gebouwd. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Bouwgrond populair, Heusden heeft geld eerder binnen

VLIJMEN - De goed draaiende economie en de daardoor aantrekkende woningmarkt levert de gemeente Heusden dit jaar naar verwachting  zo'n 2,3 miljoen euro extra inkomsten op. Overigens wil ‘extra’ in dit geval zeggen dat het geld eerder binnenkomt dan was gedacht.

Met name de grond in plan De Grassen in Vlijmen en De Gorsen in Elshout verkoopt sneller dan Heusden had ingeschat. De Grassen brengt op die manier dit jaar 650.000 euro meer in het laatje. Bij De Gorsen in Elshout gaat het zelfs om 1,7 miljoen euro.

Ook plan Victoria in Haarsteeg levert Heusden dit jaar meer op dan was gedacht. Het gaat om 3,5 ton, omdat de ontwikkelaar meer grond heeft gekocht dan was ingeschat.

Dillenburg

Op de hoek Chrysantenstraat/ Prins Hendrikstraat in plan Dillenburg in Drunen gebeurt het omgekeerde: een aantal kavels daar wordt dit jaar niet meer uitgegeven, waardoor er vier ton minder binnenkomt. Deze inkomsten kan Heusden nu een van de komende jaren bijschrijven.

Heusden verwacht niet dat de grond op locatie Verdoorn in Heesbeen dit jaar niet meer wordt verkocht. De gemeente had ook verwacht dit jaar voor 9 ton grond te verkopen op Het Hoog I in Nieuwkuijk, maar dat wordt waarschijnlijk volgend jaar.

  1. Alternatief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigingen
    PREMIUM

    Alterna­tief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigin­gen

    WAALWIJK - Waalwijk zit flink in de maag met de veel duurder uitgevallen plannen voor een nieuwe ‘cultuurhal’, maar plots is een alternatief in beeld. Volgens wethouder John van den Hoven heeft zich een mogelijk andere oplossing aangediend voor het huisvesten van de amateurverenigingen, maar wil verder niets kwijt over de laatste ontwikkelingen. De verenigingen zelf reageren totaal verrast op het nieuws.