Volledig scherm
Op veel plaatsen worden volop huizen gebouwd. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Bouwgrond populair, Heusden heeft geld eerder binnen

VLIJMEN - De goed draaiende economie en de daardoor aantrekkende woningmarkt levert de gemeente Heusden dit jaar naar verwachting  zo'n 2,3 miljoen euro extra inkomsten op. Overigens wil ‘extra’ in dit geval zeggen dat het geld eerder binnenkomt dan was gedacht.

Met name de grond in plan De Grassen in Vlijmen en De Gorsen in Elshout verkoopt sneller dan Heusden had ingeschat. De Grassen brengt op die manier dit jaar 650.000 euro meer in het laatje. Bij De Gorsen in Elshout gaat het zelfs om 1,7 miljoen euro.

Ook plan Victoria in Haarsteeg levert Heusden dit jaar meer op dan was gedacht. Het gaat om 3,5 ton, omdat de ontwikkelaar meer grond heeft gekocht dan was ingeschat.

Dillenburg

Op de hoek Chrysantenstraat/ Prins Hendrikstraat in plan Dillenburg in Drunen gebeurt het omgekeerde: een aantal kavels daar wordt dit jaar niet meer uitgegeven, waardoor er vier ton minder binnenkomt. Deze inkomsten kan Heusden nu een van de komende jaren bijschrijven.

Heusden verwacht niet dat de grond op locatie Verdoorn in Heesbeen dit jaar niet meer wordt verkocht. De gemeente had ook verwacht dit jaar voor 9 ton grond te verkopen op Het Hoog I in Nieuwkuijk, maar dat wordt waarschijnlijk volgend jaar.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.