Volledig scherm
Verschillende partijen voerden controles uit © Twitter Wijkagenten Waalwijk / Sprang-Capelle / Waspik

Brandveiligheid kan beter in Waalwijkse horecagelegenheden

WAALWIJK - Handhavers en boa's van de gemeente Waalwijk, netbeheerder Enexis en agenten controleerden dinsdagmiddag diverse horecagelegenheden in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Vooral wat brandveiligheid betrof was er nog het nodige te verbeteren.

Door de agenten werd gelet op mensensmokkel en mensenhandel en werden de werknemers op hun identiteit gecontroleerd. Dit bleek allemaal in orde te zijn. De handhavers en boa’s controleerden op de Drank- en Horecawet, brandveiligheid in de eetgelegenheden en diverse vergunningen. Bij nagenoeg alle bezochte gelegenheden bleek dat voorschriften met betrekking tot brandveiligheid niet in orde waren. Er ontbraken rookmelders in de horecagelegenheden en de keuringsdata van brandblussers waren verlopen. Op korte termijn vinden er hercontroles plaats.

Door Enexis werd er gecontroleerd op diefstal van stroom en gas. Hiervan bleek geen sprake te zijn. Bij een ondernemer in Sprang-Capelle werden enkele attributen aangetroffen die bestemd waren voor de hennepteelt. Deze werden in beslag genomen en worden vernietigd. Er werd niemand aangehouden.