Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Gils van ScooterTown met een cilinderkop waarvan de kleppen beschadigd zijn door E10, het is de scooterrijders niet duidelijk gemaakt dat er E5 in moet. © Roel van der Aa

Brommerleed door foute benzine: Tank nou toch onderhand die E5!

Reparateurs van brommers en scooters krijgen momenteel nogal wat voertuigen terug in de werkplaats. De diagnose; verkeerde benzine getankt. Als je pech hebt loopt dat aardig in de papieren. Een rondje door de regio. ,,Het is alleen maar ellende.”

Quote

Heb je E10 getankt? Dat is het eerste wat ik vraag als er iemand met een kapotte scooter binnenkomt

Bart van Gils, Scootertown Kaatsheuvel

Hoe zit dat ook alweer met E10 of E5? Sinds september 2019 bevatten de meeste benzines een hoger gehalte bio-ethanol; schijnt beter te zijn voor het milieu. Het internet wemelt van de websites waar ze het je proberen uit te leggen, maar het blijft ingewikkeld.  

Dat blijkt uit een rondgang langs reparateurs van brommers en scooters. ,,Heb je E10 getankt? Dat is het eerste wat ik vraag als er iemand met een kapotte scooter binnenkomt”, zegt Bart van  Gils, chef werkplaats van Scootertown in Kaatsheuvel. Van de vijftien reparaties per week zijn er gemiddeld drie het gevolg van verkeerde benzine.