Zondagavond wordt de lucht verlicht van 20.00 uur tot 20.30 uur
Volledig scherm
Zondagavond wordt de lucht verlicht van 20.00 uur tot 20.30 uur © #LightTheSky

Bundels licht voor helden: zondagavond doet Waalwijks theater De Leest ook mee

WAALWIJK - In heel Nederland zullen zondag van 20.00 uur tot 20.30 uur aan de hemel bundels licht te zien zijn voor de ‘helden van onze samenleving’. Zo ook in Waalwijk. 

In Waalwijk doet Theater De Leest mee aan de landelijke actie. ,,Een heel mooi gebaar, daar willen we graag een bijdrage aan leveren”, zegt directeur Sander Knopper. Het hoofd techniek gaat voor de show zorgen. 

#LightTheSky is een landelijk initiatief om zorgpersoneel en andere helpers een visuele blijk van steun te geven met lichtstralen die in de lucht schijnen. Veel bedrijven in licht en geluid hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief van lichtbedrijf Delighted.

De organisaties die mee doen hebben ‘tijd te over’.  Agenda’s zijn de komende maanden leeg door het wegvallen van evenementen, bijeenkomsten en feesten. Materialen staan alweer bijna twee weken stil. Na zondag zal het weer een hele tijd duren voordat de lichtspots weer uit de bedrijfsruimtes mogen.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?