Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Burgemeester Waalwijk staat pal achter strenge aanpak na drugsvondst: ‘We zijn gebaat bij rust op woonwagenkamp’

WAALWIJK -  De bewoners van twee woonwagens aan de Altenaweg in Waalwijk hebben volgens burgemeester Nol Kleijngeld de dreigende ontruiming van hun standplaats over zichzelf afgeroepen.

De strenge aanpak van de gemeente is een logisch gevolg van de ontdekking van twee hennepkwekerijen in september 2018. Dat stelt de burgemeester in reactie op vragen van de SGP, die vindt dat de bewoners wel erg hard worden gestraft. De gemeente deelt de kritiek niet. Sterker nog, ze had volgens Kleijngeld de standplaatsen al veel eerder kunnen laten ontruimen, maar zijn de verschillende rechtszaken afgewacht.

  1. In onze straat sloeg dé wolf toe: ‘Er was een heel bloedspoor, mama!’
    PREMIUM

    In onze straat sloeg dé wolf toe: ‘Er was een heel bloedspoor, mama!’

    Als wij met de hond wandelen, móeten we van de kinderen altijd even naar de lammetjes om de hoek, schreef ik nog geen week geleden op dit plekje. Het gaat om een stuk gras op hemelsbreed hooguit een paar kilometer van Hedikhuizen, waar een wolf in een week tijd tientallen schapen doodbeet. Maar dat dat beest écht hier zou komen… In ónze straat, nota bene aan de rand van een speeltuin en nieuwbouwwijk waar de afgelopen jaren honderden huizen de grond uit zijn gestampt.