Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Het Fort in Landgoed Driessen stapten naar de rechter nadat Waalwijk vergunning verleende voor het huisvesten van 15 arbeidsmigranten in een woning in hun straat. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

Buurt krijgt steun rechter: Waalwijk moet vergunning arbeidsmigranten toetsen aan nieuwe regels

WAALWIJK - De kans is groot dat er een streep gaat door de vergunning voor het huisvesten van vijftien arbeidsmigranten in een woonhuis aan Het Fort in Waalwijk. De rechtbank geeft de buurt gelijk. De vergunning moet getoetst worden aan het nieuwe beleid. 

De rechtbank in Breda stelt dat de gemeente Waalwijk de vergunning voor het huisvesten van arbeidsmigranten in een woning aan Het Fort moet toetsen aan de nieuwe, verscherpte regels. Daarin staat dat er maximaal vijf arbeidsmigranten mogen wonen, en niet vijftien zoals het nu geval is in de woning in Landgoed Driessen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.