Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Het Fort in Landgoed Driessen stapten naar de rechter nadat Waalwijk vergunning verleende voor het huisvesten van 15 arbeidsmigranten in een woning in hun straat. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

Buurt krijgt steun rechter: Waalwijk moet vergunning arbeidsmigranten toetsen aan nieuwe regels

WAALWIJK - De kans is groot dat er een streep gaat door de vergunning voor het huisvesten van vijftien arbeidsmigranten in een woonhuis aan Het Fort in Waalwijk. De rechtbank geeft de buurt gelijk. De vergunning moet getoetst worden aan het nieuwe beleid. 

De rechtbank in Breda stelt dat de gemeente Waalwijk de vergunning voor het huisvesten van arbeidsmigranten in een woning aan Het Fort moet toetsen aan de nieuwe, verscherpte regels. Daarin staat dat er maximaal vijf arbeidsmigranten mogen wonen, en niet vijftien zoals het nu geval is in de woning in Landgoed Driessen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
    PREMIUM

    Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

    ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.