Café 't Snoekse aan de Valkenvoortweg in Waalwijk.
Volledig scherm
Café 't Snoekse aan de Valkenvoortweg in Waalwijk. © Beeld Werkt

Café 't Snoekse opnieuw in beeld voor campus arbeidsmigranten

WAALWIJK - Café 't Snoekske in Waalwijk is opnieuw in beeld als locatie voor de bouw van een campus voor arbeidsmigranten. Stef van Bladel, eigenaar van uitzendorganisatie T & S Group, heeft interesse, maar wil voordat hij het perceel koopt, van de gemeente weten of ze nog altijd bereid is om mee te werken. 

't Snoekske aan de Valkenvoortweg is al jaren in beeld als locatie voor een campus. Na jaren van voorbereiding werd vorig jaar echter de stekker uit het plan getrokken. De initiatiefnemer vond het project bij nader inzien te duur en te onzeker, onder meer vanwege de stikstofdiscussie. De ontwikkelaar wilde nog wel een campus bouwen, maar dan alleen een kleine, voor maximaal 50 bewoners. Daar ging de gemeente Waalwijk niet mee akkoord. Waalwijk wil alleen campussen op en bij de bedrijventerreinen waar plek is voor minimaal 250 bedden.

Veel bedden nodig

Brabants Glorie Ontwikkeling van Van Bladel wil de locatie aan de Valkenvoortweg nu overnemen. Waalwijk geeft aan ‘in beginsel’ nog altijd positief te staan tegenover het plan om bij het ‘t Snoekske een campus te bouwen. Waalwijk heeft als logistieke regio veel huisvesting nodig voor arbeidsmigranten.