Caravan in brand gestoken op berucht kruispunt in Veen

VIDEOVEEN - Op de kruising van de Witboomstraat  en de Van der Loostraat in Veen is in de nacht van donderdag op vrijdag een caravan in vlammen opgegaan. Ook twee auto's raakten daarbij zwaar beschadigd. 

Het vuur ontstond rond 00.10 uur. Toen de brandweer arriveerde stond er een groep omstanders te kijken, die ook met vuurwerk in de weer waren. Dat vuurwerk werd door de omstanders in het vuur gegooid.  De politie gaat daarom uit van brandstichting. De brandweer kon desondanks toch bij de brandende caravan komen om deze te blussen. De caravan is volledig verloren gegaan in de vlammen. 

Burgemeester Fons Naterop benadrukt dat er ‘absoluut niet’ met vuurwerk naar de hulpdiensten is gegooid. ,,Ik betreur wel ten zeerste dat omwonenden schade aan hun auto hebben. Verder kan ik hier niet zo veel mee.”

Het is rondom de jaarwisseling vaker onrustig op dat specifieke kruispunt. Daarom kondigde de politie eerder al aan om op oudejaarsnacht het kruispunt te voorzien van camera's. 

Volledig scherm
Caravan in vlammen op in Veen © FPMB / Jurgen Versteeg
Volledig scherm
Caravan gaat in vlammen op in Veen. © FPMB / Jurgen Versteeg
Volledig scherm
De caravan is verloren gegaan in de vlammen. © FPMB / Jurgen Versteeg
  1. Veerponten op elektriciteit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld
    PREMIUM

    Veerponten op elektrici­teit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld

    DE LANGSTRAAT/ ALTENA - Het binnen vijf of tien jaar inruilen van vervuilende dieselmotoren op veerponten voor duurzame alternatieven, kan alléén als daarvoor extra geld komt. Dat stelt Peter Groenestein, voorzitter van Stichting Bergsche Maasveren. Hij ­reageert op de uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder leiding van Twynstra Gudde, in samenwerking met enkele verenbedrijven, provincies, de ­gemeente Amsterdam en belangenorganisaties.