De vraag naar Tiny Houses is groot. Casade is ook bezig met zo'n project in de gemeente Waalwijk. Hoe de woningen er uit komen te zien, is nog niet bekend.
Volledig scherm
De vraag naar Tiny Houses is groot. Casade is ook bezig met zo'n project in de gemeente Waalwijk. Hoe de woningen er uit komen te zien, is nog niet bekend. © gemeente harderwijk

Casade zoekt bewoners voor betaalbare Tiny Houses in Waalwijk

WAALWIJK - Casade onderzoekt de mogelijkheden voor de bouw van speciale Tiny Houses in de gemeente Waalwijk. Zo'n klein huis is bedoeld voor huurders met een bescheiden inkomen. De wooncorporatie heeft in de gemeente Waalwijk enkele stukken grond waar de Tiny Houses kunnen komen. De bouw valt of staat met voldoende belangstelling.

Veel starters en alleenstaanden hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. Casade speelt op deze vraag in. De wooncorporatie is met een aantal mensen het project 123 Tiny Casade gestart. Deze groep 'verkenners’ kijkt hoe zo'n Tiny House er uit moet komen te zien. De bewoners gaan ook samen de omgeving inrichten.

Het plan verkeert nog in pril stadium, aldus een woordvoerster van Casade. Over het uiterlijk, de exacte afmetingen en de huurprijs van de woningen kan ze daarom nog niets zeggen. De plannen moeten nu eerst verder ontwikkeld worden. 

Casade heeft in ieder geval drie percelen voor het project. Op twee van deze locaties kunnen permanente woningen komen. Bij het derde perceel gaat het om tijdelijke huisvesting, maar wel voor een langere tijd.