Volledig scherm
De plaatsnaamborden van de voormalige gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg wijken binnenkort voor komborden van de nieuwe gemeente Altena. © ANP

CDA Altena: ‘Laat inwoners oude plaatsnaamborden kopen voor goede doel’

Het is een hele klus. Binnenkort worden alle plaatsnaamborden van de 21 dorpen in de nieuwe gemeente Altena vervangen. Maar wat gaat er gebeuren met de oude borden, waarop nog de namen van de voormalige gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg staan? Het CDA oppert om deze collectors-items te verkopen aan de inwoners. De opbrengst kan dan naar een goed doel in Altena.

Volgens de partij krijgt ze al diverse vragen van inwoners die graag zo’n oud kombord willen hebben. Het CDA wijst naar de gemeente Molenlanden en West Betuwe waar ze hier op een creatieve manier mee zijn omgegaan. Die gemeente heeft besloten haar oude plaatsnaamborden te verloten onder geïnteresseerde inwoners. Mensen kunnen daar voor 15 euro de trotse bezitter worden van zo’n bord. Het levert waarschijnlijk meer dan 500 aanvragen op. De opbrengst is voor goede doelen. 

Het CDA wil weten of zo’n verloting en verkoop van de borden ook iets voor Altena is.

Volledig scherm
© patrick guitjens
  1. Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle media-aandacht gaat sluiting van woning te ver’

    Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle me­dia-aan­dacht gaat sluiting van woning te ver’

    BREDA/WAALWIJK - Is de tijdelijke sluiting van de woning van de ouders van topturner Yuri van Gelder een te zwaar middel? Hun advocaat Vincent Poelmeijer vindt van wel, de vondst van drugs in hun huis heeft geleid tot massale media-aandacht. ,,Daar gaan ze al erg gebukt onder.” De gemeente Waalwijk ziet geen reden om van de gebruikelijke aanpak af te wijken. Rechter J. Siekstra doet binnen een week uitspraak of de woning inderdaad voor drie maanden op slot gaat.
  2. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.