Peter Engelenburg
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Engelenburg © copyright Marc Bolsius

Clubarts RKC gered door zijn eigen aed-koffertje

WAALWIJK - Peter Engelenburg, teamarts van RKC Waalwijk, werd in de rust van de spannende promotiewedstrijd bij Go Ahead Eagles getroffen door een hartstilstand. Zijn eigen AED, die hij altijd bij zich heeft, redde zijn leven. ,,Ik ben een bevoorrecht mens.''

Deventer, dinsdag 28 mei, tien voor half acht 's avonds. Scheidsrechter Dennis Higler fluit voor de rust in het duel tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk met als inzet promotie naar de eredivisie. Peter Engelenburg, teamarts van geel en blauw, loopt samen met materiaalman Eric Dankers naar de kleedkamer voor een kop koffie. Hij moppert wat over de in zijn ogen onterechte strafschop die Higler aan de thuisclub heeft gegeven.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.