Volledig scherm
PREMIUM
In een tussenwoning in Het Fort in de Waalwijkse wijk Landgoed Driessen wonen sinds een klein jaar 15 arbeidsmigranten. Buurtbewoners waren het daar van begin af aan niet mee eens. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

College Waalwijk overstag: arbeidsmigranten moeten Het Fort verlaten

WAALWIJK - De rechtszaak over het wel of niet mogen huisvesten van vijftien arbeidsmigranten in een woning aan Het Fort in Waalwijk laat zo lang op zich wachten, dat het college van Waalwijk nu toch wil gaan handhaven. Daarmee volgen burgemeester en wethouders het advies op van de bezwarencommissie. Volgens die commissie wonen de arbeidsmigranten illegaal in het huis, zonder vergunning, en is er juridisch geen reden om te wachten op de uitspraak van de rechter. 

Helemaal definitief is het besluit om te gaan handhaven nog niet. De eigenaar van het pand krijgt nog twee weken de tijd om te reageren op het voornemen tot handhaving. Daarna hakt het college definitief de knoop door.  

  1. Weinig schade door zeer grote brand bij afvalrecyclingbedrijf Maton in Waalwijk
    Video + update

    Weinig schade door zeer grote brand bij afvalrecy­cling­be­drijf Maton in Waalwijk

    WAALWIJK - Bij afvalrecyclingbedrijf Maton aan de Van Hilststraat in Waalwijk is maandagavond rond 19.30 uur brand uitgebroken in een berg bouwafval. De brandweer was tot diep in de nacht bezig om de brand na te blussen. Het afval werd uit elkaar getrokken, zodat de vuur niet meer opnieuw kon oplaaien. Het sein brand meester werd gegeven door de brandweer rond 23.30 uur, maandagnacht rond 04.30 uur was de brandweer klaar met nablussen.