Het Huis van Waalwijk
Volledig scherm
Het Huis van Waalwijk © Beeld Werkt

Commotie rond Huis van Waalwijk blijft: al ruim 1800 mensen steunen actie

WAALWIJK - De storm rond het Huis van Waalwijk is nog niet gaan liggen. Inmiddels hebben ruim achttienhonderd mensen de petitie ondertekend om het hele complex open te houden voor publiek.

 1. Voorlopig streep door bouwplan Kaatsheuvel, eerst vertrouwen met omwonenden herstellen
  PREMIUM

  Voorlopig streep door bouwplan Kaatsheu­vel, eerst vertrouwen met omwonenden herstellen

  KAATSHEUVEL - De bouw van zes woningen van tien meter hoog aan de Prins Hendrikstraat en een twee-kapper aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is voorlopig op de lange baan geschoven. Een voorstel van burgemeester en wethouders om de benodigde procedure te verkorten, is door de gemeenteraad van tafel geveegd. ,,Ga eerst maar eens het vertrouwen met de omwonenden herstellen", kreeg wethouder Gerard Bruijniks als opdracht.
 2. De droge fontein als monument voor onze morele ondergang
  PREMIUM
  COLUMN

  De droge fontein als monument voor onze morele ondergang

  WAALWIJK - De fontein in het Waalwijkse wandelpark spuit niet meer. Buren beweren dat ze gek worden van het geklater. Het moet niet gekker worden, was mijn eerste reactie. Een stelletje rijkaards dat in grote luxe leeft op een schitterende plek en dan zeurt over een fontein? Maar bij nader inzien is dat helemaal zo vreemd niet. Er is immers een rechtstreeks verband tussen de hoogte van je welvaart en je neiging tot klagen. Niet alleen bij het wandelpark.