Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

Controle langs A59 bij Waspik: twee aanhoudingen, 15.000 euro aan openstaande boetes en bekeuringen

WASPIK - Bij een controle door politie en Belastingdienst donderdag langs de A59 bij Waspik zijn twee personen aangehouden en is voor 15.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Op twaalf auto's werd beslag gelegd. Dat meldt de politie.

Een persoon werd aangehouden in verband met een Rotterdamse strafzaak, een andere wegens witwassen. 

Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij gevaarlijk reed.  

Gesjoemel

De Belastingdienst kon ter plaatse 15.000 euro innen. Vijftien auto's werden meteen afgevoerd, op twaalf auto's werd beslag gelegd. 

Drie automobilisten werden bekeurd voor gesjoemel met handelaarskentekens. Verder schreef de politie bekeuringen uit voor niet handsfree bellen, rijden met een ongeldig rijbewijs, losliggende lading en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Van een bestuurder werd een bloedproef in verband met rijden onder invloed van drugs.

ANPR

Politie en Belastingdienst controleerden door middel van Automatic Number Plate Recognition (ANPR), waarbij kentekens worden gescand en worden vergeleken met een bestand waarin openstaande belastingschulden staan.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.