Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

Controle langs A59 bij Waspik: twee aanhoudingen, 15.000 euro aan openstaande boetes en bekeuringen

WASPIK - Bij een controle door politie en Belastingdienst donderdag langs de A59 bij Waspik zijn twee personen aangehouden en is voor 15.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Op twaalf auto's werd beslag gelegd. Dat meldt de politie.

Een persoon werd aangehouden in verband met een Rotterdamse strafzaak, een andere wegens witwassen. 

Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij gevaarlijk reed.  

Gesjoemel

De Belastingdienst kon ter plaatse 15.000 euro innen. Vijftien auto's werden meteen afgevoerd, op twaalf auto's werd beslag gelegd. 

Drie automobilisten werden bekeurd voor gesjoemel met handelaarskentekens. Verder schreef de politie bekeuringen uit voor niet handsfree bellen, rijden met een ongeldig rijbewijs, losliggende lading en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Van een bestuurder werd een bloedproef in verband met rijden onder invloed van drugs.

ANPR

Politie en Belastingdienst controleerden door middel van Automatic Number Plate Recognition (ANPR), waarbij kentekens worden gescand en worden vergeleken met een bestand waarin openstaande belastingschulden staan.

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.