Ruim een jaar geleden werd De Voorste Venne in Drunen, na een renovatie van in totaal ruim 6 miljoen euro, heropend.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim een jaar geleden werd De Voorste Venne in Drunen, na een renovatie van in totaal ruim 6 miljoen euro, heropend. © Beeld Werkt

Crisis bij De Voorste Venne; bestuur en management per direct gestopt

DRUNEN - Het bestuur van De Voorste Venne in Drunen en het management zijn per direct gestopt. Dat hebben ze donderdag laten weten aan de gemeente Heusden. Splijtzwam is een groot verschil van inzicht over de koers van het in financiële problemen verkerende culturele centrum, én over de hoogte van de jaarlijkse subsidie. Alle activiteiten gaan overigens gewoon door.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.