De Graaff Autobedrijven aan de Havenweg in Waalwijk.
Volledig scherm
De Graaff Autobedrijven aan de Havenweg in Waalwijk. © Google Maps

Curator onderzoekt doorstart Waalwijks autobedrijf De Graaff

WAALWIJK - Klanten van Autobedrijf De Graaff in Waalwijk dat dinsdag door de rechtbank in Breda failliet werd verklaard, kunnen nog gewoon hun auto brengen voor een servicebeurt. Ook de levering van nieuwe auto's gaat deze weken gewoon door. Dat zegt curator Erik van der Kolk. ,,We nemen twee maanden de tijd om te kijken of er een doorstart mogelijk is.” 

Bij De Graaff Autobedrijven staan 21 medewerkers op de loonlijst. Het bedrijf bestaat 110 jaar. Waarom De Graaff het niet heeft gered, kan Van der Kolk nog niet zeggen. De curator is pas net begonnen met zijn onderzoek. ,,Ik richt me nu eerst op een doorstart, daarna pas op de waarom-vraag van het faillissement” 

Opel- en Suzuki-dealer 

De Graaff is naast Opel- en Suzuki-dealer gespecialiseerd in merken als Nissan, Honda en Kia. Het bedrijf met een grote showroom aan de Havenweg in Waalwijk kent een lange historie. Het autobedrijf komt voort uit de onderneming die Arie de Graaff in 1911 oprichtte in Babyloniënbroek. Dit bedrijf verkocht en repareerde elektronica-artikelen, fietsen, tractoren en automobielen. Sinds 1927 is De Graaff Autobedrijven in Waalwijk gevestigd.