Volledig scherm
De roestvrij stalen bak voor de hondenpoep. Met het voetpedaal kan de deksel geopend worden. © Gepp

D66 Heusden wil hondentoiletten met aansluiting op de riolering

HEUSDEN - Als het aan D66 Heusden ligt, gaat de gemeente nieuwe, schone hondentoiletten aanschaffen. Bij deze zogenoemde Gepp-toiletten wordt de hondenpoep via het riool verwerkt. 

In enkele raadsvragen aan het college stelt de partij onder meer: ‘Vanuit duurzaamheid geredeneerd, is dat beter dan het verbranden van de hondenpoep, zoals dat thans in Heusden gebeurt'. 

Fosfaat bij zuivering

Bijkomend voordeel is, aldus D66, dat in steeds meer waterzuiveringsinstallaties ook het fosfaat uit de hondenpoep wordt teruggewonnen. Na renovatie zal ook de installatie in Den Bosch daarmee beginnen. 

Uit opbrengst hondenbelasting

Deze duurzame oplossing voor het opvangen en afvoeren van hondenpoep kost uiteraard extra geld. De fractie wil daarom ook van het Heusdens college weten of de toiletten uit de opbrengst van de hondenbelasting betaald kunnen worden. 

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.