Volledig scherm
Woningoverval op de Prof. Piersonstraat in Waalwijk op dinsdag 4 december 2018. © Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden-Brabant

Daders van zware mishandeling in Waalwijk op beeld: wie zijn deze Poolse mannen?

VideoWAALWIJK - De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar een ernstige mishandeling van een 42-jarige Waalwijker en zijn 38-jarige vrouw. Bureau Brabant laat maandag beelden zien van deze poging tot doodslag met een reconstructie en korte, maar duidelijke beelden van de daders. 

De bewoners van een woning aan de Prof. Piersonstraat werden de avond voor Sinterklaas, dinsdag 4 december, zwaar mishandeld. Twee mannen belden rond acht uur ‘s avonds aan en sloegen direct de vrouw die open deed in het gezicht. Haar man kwam op het lawaai af. Hij greep direct in, maar kreeg een harde klap op zijn hoofd met een ijzeren pijp of ploertendoder. De verwondingen zijn zo ernstig dat de politie spreekt van poging tot doodslag.

Op bewakingsbeelden zijn de daders kort, maar duidelijk te zien als ze over straat lopen. Net voor en net na de mishandeling. Aangezien de mannen in het Pools los gingen tegen de slachtoffers, doet de politie een beroep op de Poolse gemeenschap. Ze roepen mensen op zich te melden als ze meer informatie hebben. 

Signalement

Hoogstwaarschijnlijk zijn het dus twee Poolse mannen. Een droeg een grijs vest of jack met capuchon en had een grijze muts op. Hij wordt tussen de 20 en 25 geschat. De man heeft een slank, smal gezicht, een smalle neus en een paar dagen oude baard. De andere man heeft een zwarte nep leren jas aan. Hij wordt ouder geschat, een jaar of 30. Hij is ongeveer 1.70 m lang en heeft een bol, rond hoofd.