Volledig scherm
© ANP

Daders zware mishandeling in Waalwijk op beeld: politie hoopt op tips

WAALWIJK - De politiek is nog druk bezig met het onderzoek naar een ernstige mishandeling van een 42-jarige Waalwijker en zijn 38-jarige vrouw. Bij de televisie-uitzending van Bureau Brabant wordt aandacht besteed aan deze poging tot doodslag. Er zijn beelden van de daders. De politie hoopt meer tips binnen te krijgen.

De bewoners van een woning aan de Prof. Piersonstraat werden dinsdag 4 december zwaar mishandeld. Twee mannen belden rond acht uur 's avonds aan en sloegen direct de vrouw die open deed in het gezicht. Haar man kwam op het lawaai af. Hij werd met een ijzeren pijp of ploertendoder op het hoofd geslagen. Het echtpaar moest voor behandeling naar het ziekenhuis. 

De eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant  is komende maandagavond om 18.00 uur. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur. In de uitzending komt overigens nog een Waalwijkse zaak aan bod. Bij de T-Mobile-winkel in de ELS werden op dinsdag 6 november drie mobiele telefoons gestolen. De diefstal van de iPhones werd gepleegd door twee mannen en twee jongedames.  Eén van hen leidde de verkoper af door een tablet los te trekken, waardoor het alarm afging. Twee anderen gingen er daarna met de mobiele telefoons vandoor. Ook deze daders staan op beeld.