Marije Vos, Lokke van Wijngaarden en Sandra de Ruiter, de mensen achter Dagje Heusden.
Volledig scherm
Marije Vos, Lokke van Wijngaarden en Sandra de Ruiter, de mensen achter Dagje Heusden. © Hans van den Eeden

Dagje Heusden speelt in op behoefte aan groepsuitjes

HEUSDEN - Heusden-vesting wordt steeds populairder om in groepsverband te bezoeken. Als bedrijfsuitje, voor families, verenigingen, als manier van teambuilding of om jubilea te vieren. ‘Dagje Heusden’ is bedacht om in deze behoefte te voorzien. Vrijdag was de presentatie in de ‘Huiskamer van Heusden', aan Stadshaven 21.

,,Het actief beleven van de vesting staat centraal. Al werkende gaan we het concept verder ontwikkelen”, aldus initiatiefneemster Lokke van Wijngaarden uit Heusden. Uitvalsbasis is de ‘Huiskamer van Heusden’,  waar Sandra de Ruiter de gasten met appeltaart welkom heet. Bij de opzet en uitvoering zijn verschillende ondernemers uit de vesting actief betrokken. 

Mannen en vrouwen

Het gaat om kleinschalige activiteiten tot twintig personen. Groepen boven de twintig personen worden naar het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT) verwezen. De activiteiten kunnen afzonderlijk of in combinatie worden geboekt. ,,We kunnen ook parallelactiviteiten voor mannen en vrouwen organiseren. Bijvoorbeeld mannen die deelnemen aan de bierproeverij en vrouwen aan een workshop parfumerie; of andersom,” vertelt onderneemster Marije Vos.

Op culinair gebied behoort onder meer deelname aan een bourgondische workshop, een wijnarrangement, pizza- en pasta maken en appeltaart bakken tot de mogelijkheden. Andere onderdelen zijn de workshop ‘De Heusdense Rivièra’, in de achtertuin van de Huiskamer van Heusden, een picknick op de wallen, een bierproeverij, een bbq, een lachwandeling en workshops edelstenen of schilderen. Ook een ontbijt, een stadswandeling, een rondrit met de paardentram, een sloepentocht, of een yogasessie kan worden geboekt. 

Blij

,,Wij zijn blij met dit initiatief, het is een duidelijke aanvulling op het aanbod in de vesting”, aldus Aileen Kok manager van het RBT. Annelies van Helvoirt, voorzitter van de Ondernemersvereniging Heusden is enthousiast. ,,Door samenwerking kan veel meer worden bereikt. Daardoor wordt het nog aantrekkelijk om de vesting te bezoeken.” 

www.dagjeheusden.nl;