Volledig scherm
PREMIUM
Rogier Oosterbaan juicht na het bereiken van de finish. Links Jack, de vriend van zijn overleden vader. Rechts zijn zus Bianca. © Roel van der Aa

‘De 80' als eerbetoon aan overleden vader: 'Het was een zware tocht vol emoties’

WAALWIJK - Het was voor Rogier Oosterbaan een ‘80' vol emoties. Hij liep voor zijn vader, die vorig jaar overleed na het grote evenement.

Rogier Oosterbaan steekt bij de finish in Waalwijk zijn armen omhoog. Na tachtig lange kilometers is daar eindelijk de eindstreep. Het zorgt bij hem voor een mallemolen van emoties. Vorig jaar liep zijn vader Frans Oosterbaan hier ook, waarna de 74-jarige Drunenaar net na de finish van De 80 in elkaar zakte en later overleed.

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.