Volledig scherm
Aanschuiven aan de tafels van het 80 van de Langstraat ontbijt in Kaatsheuvel. foto John Schouten/Beeld Werkt IPTCBron Beeld Werkt;Beeld Werkt Kaatsheuvel;Nederland;Kaatsheuvel Anton Pieck Plein 80 van de langstraat ontbijt © John Schouten / Beeld Werkt

De 80 van de Langstraat zoekt nog 'onzichtbare krachten'

LANGSTRAAT - Het loopt storm met het aantal aanmeldingen voor de 80 van de Langstraat op 9 en 10 september. Er zijn zo'n 5 procent meer inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar deze tijd. Maar om het evenement in goede banen te kunnen leiden is de organisatie nog dringend op zoek naar ruim 50 tot 60 extra vrijwilligers.

Het vrijwilligerskorps van 'de 80' is momenteel al 700 man en vrouw sterk, maar volgens Margriet van Loon, bestuurslid van de vrijwilligerstak, worden er nog zo'n 33 vrijwilligers gezocht om de grote posten te bevolken. Ook zijn er nog zo'n 8 vrijwilligers nodig voor de logistiek. Deze laatste groep noemt Van Loon 'de onzichtbare krachten' achter het evenement. ,,Je ziet ze niet langs de route, maar ze zijn oh zo belangrijk. Deze mensen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er lunchpakketjes zijn dat alles op de juiste plaats langs de route terechtkomt."

Vorig jaar gingen er 2.524 wandelaars van start in de 80. Volgens Van Loon wordt dat aantal dit jaar waarschijnlijk overtroffen. ,,Maar we stellen ook steeds hogere eisen aan het evenement. Om die goede reputatie van de 80 in ere te houden hebben we dus ook steeds meer vrijwilligers nodig." 

Waalwijk, Heusden e.o.