Een kleine honderd teams waren vorige week zaterdag in touw voor de Wollukse Kwis, zoals team Ellenbee. Nu is de winnaar bekend: De Barry's.
Volledig scherm
Een kleine honderd teams waren vorige week zaterdag in touw voor de Wollukse Kwis, zoals team Ellenbee. Nu is de winnaar bekend: De Barry's. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

De Barry's weer de beste bij Wollukse Kwis: volgende editie in 2021

WAALWIJK - De eerste prijs bij de Wollukse Kwis is weer voor De Barry’s. Wie ze van de troon wil stoten, moet nog even geduld hebben. De organisatie van de Wollukse Kwis gaat het evenement om de twee jaar houden, De volgende editie is dus in 2021.

De Barry’s hebben het opnieuw geflikt. Na de winst van vorig jaar bleek het team opnieuw de sterkste bij de Wollukse Kwis. Zaterdagavond werd tijdens het evenement Vrienden van de Wollukse Kwis de einduitslag bekendgemaakt.

De Wollukse Kwis is een hele operatie, met veel voorbereiding. In totaal 96 teams namen deel aan de wedstrijd. Vorige week zaterdag waren ze druk in de weer met het vervullen van opdrachten en het invullen van de vele quizvragen. De afgelopen week had de organisatie de handen vol aan het correctiewerk van de duizend vragen. 

Spanning opvoeren

Net als bij het Eurovisie Songfestival werd ook bij de Wollukse Kwis de spanning zaterdagavond flink opgevoerd. Uiteindelijk bleken De Barry’s opnieuw de beste met 1374 punten, gevolgd door Mr. Ecker en The Great Escape. Eén van de prijzen is 1.000 euro voor het goede doel, dit keer gaat dat geld naar Stichting Jeugdland.

De organisatie heeft besloten de Kwis niet jaarlijks meer te houden, maar om de twee jaar. Er gaat heel veel tijd in de organisatie zitten. Om de kwaliteit te behouden, is een goede, lange voorbereiding nodig.