Volledig scherm
Een jonge vrouw bekijkt vacatures bij het UWV Werkplein. © ANP

De Langstraat heeft 850 banen in de aanbieding

WAALWIJK/HEUSDEN - 850 vacatures staan er op de vacaturebank van Solaris Parkpeople. 850 banen op alleen al de bedrijventerreinen in De Langstraat en de directe omgeving. 

Bij personeelscentrum Solaris Parkpeople, een initiatief van het parkmanagement op de bedrijventerreinen, zijn ze ook verbaast dat het er zoveel zijn. De vacaturebank begon een maand geleden met 295 vacatures.

Wanneer een bedrijf in De Langstraat een vacature openbaar maakt, staat hij voortaan binnen een week op de vacaturebank van Parkpeople. Een speciaal computerprogramma zoekt alle websites en vacaturebanken af op banen binnen een bepaald postcodegebied en laat die zien. 

,,In het begin lieten we alleen de vacatures zien die maximaal tien weken oud waren, maar daar kregen we commentaar op van bedrijven omdat oudere vacatures ook vaak nog niet waren ingevuld", zegt projectleider Herman Teklenburg van Solaris. ,,Nu laten we vacatures tot een jaar oud zien, maar alleen als ze nog online staan en dus nog niet zijn ingevuld."

Dubbel

Het lijkt dat sommige vacatures dubbel op de website staan, beaamt Teklenburg. ,,Maar wanneer je doorklikt, zie je dat het dan toch vaak verschillende banen zijn. Neem bijvoorbeeld de functie Teamleider Klas. In eerste instantie zie je vijf keer dezelfde vacature, maar wanneer je de advertentie open klikt, zie je dat het wel degelijk om vijf verschillende docenten gaat." 

Al zullen er best wel wat dubbelingen zijn, weet Teklenburg. ,,Soms zet een bedrijf een vacature online en een paar dagen later nog een keer met net een iets andere naam. We zijn nog aan het uitzoeken hoe we dat het best kunnen filteren. Dat is lastig, omdat alles automatisch werkt via de computer."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.