Volledig scherm
Theater De Leest in Waalwijk. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

De Leest in Waalwijk in de race voor titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'

WAALWIJK - Theater De Leest in Waalwijk is opnieuw in de race voor de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland', een verkiezing van de ANWB. Vorig jaar was het Waalwijkse theater ook al genomineerd in de categorie kleine gemeenten. De Leest dat tweede werd moest het toen afleggen tegen Theater Het Kruispunt in Barendrecht.  

Het is de derde keer dat de ANWB de verkiezing organiseert. De afgelopen weken hebben 17.000 bezoekers hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. De theaters zijn beoordeeld op bereikbaarheid, horeca, prijsniveau, sfeer, uitstraling, zitcomfort, zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. 

Dinsdag 2 oktober maakt de ANWB de winnaars bekend. In de categorie van De Leest is nog één ander theater uit Brabant genomineerd; De Schalm in Veldhoven. 

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.