Volledig scherm
Theater De Leest in Waalwijk. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

De Leest in Waalwijk in de race voor titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'

WAALWIJK - Theater De Leest in Waalwijk is opnieuw in de race voor de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland', een verkiezing van de ANWB. Vorig jaar was het Waalwijkse theater ook al genomineerd in de categorie kleine gemeenten. De Leest dat tweede werd moest het toen afleggen tegen Theater Het Kruispunt in Barendrecht.  

Het is de derde keer dat de ANWB de verkiezing organiseert. De afgelopen weken hebben 17.000 bezoekers hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. De theaters zijn beoordeeld op bereikbaarheid, horeca, prijsniveau, sfeer, uitstraling, zitcomfort, zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. 

Dinsdag 2 oktober maakt de ANWB de winnaars bekend. In de categorie van De Leest is nog één ander theater uit Brabant genomineerd; De Schalm in Veldhoven. 

  1. Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’
    PREMIUM

    Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’

    WAALWIJK/DRONGELEN - Het stuit op onoverkomelijke bezwaren bij de dorpsraden in Drongelen, Eethen en Genderen. Waarom moet de nieuwe insteekhaven in Waalwijk zeven dagen per week geopend zijn? De dorpsraden vrezen voor onnodige overlast als schepen ook in de weekenden van de haven gebruikmaken. Als de gemeente vasthoudt aan de ruime openingstijden, gaan ze de plannen aanvechten bij de Raad van State.