theater virus festival logo
Volledig scherm
theater virus festival logo © Michel Koster

De Leest in Waalwijk sluit zich aan bij Theater Virus Festival

WAALWIJK - Het Waalwijks Theater De Leest sluit zich aan bij  het Theater Virus Festival, een online huiskamerfestival. De culturele sector bundelt zo de krachten in zware tijden.  Het festival is elke vrijdagavond gratis te bekijken. De deelnemende theaters vragen enkel een donatie te doen, dat geheel naar de artiesten zal gaan.

Het idee voor het online huiskamerfestival is ontstaan in Gouda. De initiatiefnemers willen een positief cultureel virus verspreiden, dat hoop, vreugde, troost en inspiratie biedt. Het festival lijkt aan te slaan. Na twee edities sluit nu ook De Leest zich bij het initiatief aan, net als Theater Het Kruispunt (Barendrecht), ATLAS theater (Emmen) en Theater aan de Schie (Schiedam). Elke week is een talent van eigen bodem van die theaters te zien en de co-hosting wordt vanuit dat theater verzorgd.

Alle optredens

Het Theater Virus Festival is via het YouTube kanaal van De Goudse Schouwburg te zien. Iedereen kan hiermee alle optredens online bekijken, er is geen account nodig. 

Vrijdag 3 april om 20.00 uur start de derde editie van  het Theater Virus Festival met de Goudse Pip  Alblas, hammondorganist Rob Mostert, cabaretier Martijn Kardol, presentator en illusionist Niels Houtepen en zangeres Margriet Sjoerdsma.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.