Het beeld van de Noordwaard wanneer het water vanuit de Biesbosch het gebied overneemt.  Maandagavond stroomt naar verwachting het water vanuit de Nieuwe Merwede het gebied in.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van de Noordwaard wanneer het water vanuit de Biesbosch het gebied overneemt. Maandagavond stroomt naar verwachting het water vanuit de Nieuwe Merwede het gebied in. © Cor de Kock

De Noordwaard stroomt vol: het water komt voor het eerst over de drempel bij Werkendam

De Noordwaard stroomt vol. En niet alleen vanuit de Biesbosch, maar ook vanuit de Nieuwe Merwede. Door een combinatie van een flinke zuidwesten wind en springvloed komt de rivier maandagavond voor het eerst de drempel over die bij de Werkendamse Bandijk ligt. 

  1. Einde aan langslepende kwestie: claim van 1,7 miljoen aan Loon op Zand wordt schikking van 273.000 euro
    PREMIUM

    Einde aan langslepen­de kwestie: claim van 1,7 miljoen aan Loon op Zand wordt schikking van 273.000 euro

    LOON OP ZAND - Het slepende dossier rond het faillissement van Stichting Multifunctionele Centra, de voormalige exploitant van De Werft en De Wetering, is eindelijk tot een eind gekomen. De curator had eerder een claim van 1,7 miljoen euro bij de gemeente Loon op Zand ingediend. Die kwam er niet. Er is een schikking getroffen van 273.000 euro. Daarmee kunnen alle schuldeisers die al jaren op hun geld wachten worden betaald.