De schrik zit er nog in, een jaar na de superstorm

videoOp 18 januari 2018 raasde een van de zwaarste stormen van de afgelopen 50 jaar over het land. De ravage was groot, ook in Brabant. Scholen moesten dicht, treinverkeer lag plat en bomen knakten als luciferhoutjes.

Het meest heftige incident van die dag vond plaats in ‘s Gravenmoer. Een bus met dertien middelbare scholieren van Prinsentuin Andel raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Acht leerlingen moesten naar het ziekenhuis, de verwondingen varieerden van schrammen op de arm tot hoofdletsel. De chauffeur raakte zwaargewond.

Het ongeval heeft een flinke impact gehad op de betrokken leerlingen en de hele school, vertelt Rob Neutelings, voorzitter van de raad van bestuur van ROC West-Brabant, waar Prinsentuin onder valt. ,,De lichamelijke verwondingen die enkele leerlingen opliepen zijn genezen, de schrik zit er hier en daar nog wel in.”

Erop terugkijkend zegt hij: ,,We zijn heel blij geweest met de hulp die diverse instanties hebben aangeboden ter ondersteuning. En we zijn vooral trots op de collega’s en medeleerlingen die de slachtoffers zo goed mogelijk hebben gesteund, toen ze weer naar school gingen en ook nu nog.’’