Volledig scherm
PREMIUM
Een artist impression van hoe het distributiecentrum op bedrijventerrein Metal Valley (het voormalige Lips-terrein) in Drunen eruit zou kunnen komen te zien. Rechtsonder de rotonde Spoorlaan-Lipsstraat. Op de hoek van het bedrijfterrein, vlakbij het water staat het Lips-carillon ingetekend, hoewel het nog niet zeker is dat het daar uiteindelijk komt. © Somerset Capital Partners

De spanning stijgt. Blijft het carillon op Lips-terrein?

DRUNEN - Het is misschien wel de állermooiste oplossing. Het karakteristieke Lips-carillon dat terugkomt op een prominente plek op of vlak naast het voormalige Lips-terrein in Drunen. De kansen groeien, nu Heusden en Somerset Capital Partners daarover met elkaar in gesprek zijn. Maar zeker is nog niets.

Volledig scherm
Het carillon bij de Lips-fabriek, toen het pand er nog stond. © Beeld Werkt

Tom Peters van Somerset en een woordvoerder van de gemeente Heusden bevestigen de gesprekken. Somerset wil op het braakliggende terrein tussen Lipsstraat en Spoorlaan, nu nog eigendom van The Lips Compagnie, een distributiecentrum bouwen. Een aanvraag daarvoor ligt bij de gemeente. Wethouder Thom Blankers liet onlangs al weten dat die bouw past binnen de regels, ook al ziet Heusden er het liefst metaal-gerelateerde bedrijven komen. Maar die staan niet in de rij, zo blijkt.