Volledig scherm
Watervoetbal © Hans van den Eeden

Deelnemers H-Games zijn geen watjes in Heusden

HEUSDEN - ,,Bewegen is goed voor de gezondheid. Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen, van alle leeftijden aan het bewegen krijgen.” Dit is de opvatting van stichting De Schroef, actief in de gemeente Heusden. Hierbij vormen jongeren een belangrijke doelgroep. 

Aanleiding voor de derde editie van de H-games, die zondag op Het Run in Drunen werd gehouden. Onder aanvoering van de citytrainers namen ruim honderd jongeren in de leeftijd van tien tot zestienjaar actief aan een variatie van sporten deel. 

Geen watjes

Zo werd kennis gemaakt met diverse innovatieve sporten, zoals BMX, Freerunning, Archery Attack, Tag Rugby. Hilarisch was het watervoetbal. Hieruit bleek dat de deelnemers geen watjes zijn. Dat gold lok voor het tobbedansen. Via een luchtkussen kwamen de deelnemers al glijdend frontaal in een waterbak terecht. Verder kon kennis worden gemaakt met enkele culturele activiteiten. De activiteit werd door een DJ enthousiast en stevig muzikaal ondersteund. Een enkele keer moest de EHBO in acte komen om bij kneuzingen te helpen. Verder om bemoedigende woorden te spreken. Maar uit de activiteit blijkt duidelijk: de deelnemers zijn geen watjes."Eén van de sterke punten van de H-games is, dat het mede-georganiseerd wordt door jongeren. Het sportieve element is zeker aanwezig, maar meedoen is belangrijker dan winnen", aldus de organisatie.

Volledig scherm
Behendigheid bij H.games © Hans van den Eeden
  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.