Volledig scherm
Een impressie van het bouwplan Buurten in Besoyen. © Rik Krens Bouwontwikkeling

Demonstratie Yuri van Gelder bij startsein voor bouwplan ‘Buurten in Besoyen’

WAALWIJK - Na de zomer start de bouw van woningen in en bij de voormalige gymzaal aan de Floris V-Laan in Waalwijk. Met het veelbesproken project Buurten in Besoyen krijgt het leegstaande gebouw eindelijk een nieuwe bestemming. Vanaf 20 april start de verkoop van de tien woningen. De metamorfose is het gevolg van een prijsvraag, die de gemeente begin vorig jaar uitschreef.

Zaterdag 20 april wordt het officiële startsein gegeven bij de gymzaal op de hoek van de Floris V-laan en Van Assendelftstraat. Belangstellenden krijgen vanaf 09.00 uur tekst en uitleg van bouwers en architecten. De Waalwijkse topturner Yuri van Gelder is speciale gast. Hij geeft om 11.30 uur een demonstratie aan de ringen.

Volledig scherm
© ANP

De buurt mocht begin dit jaar beslissen wat er met de gymzaal zou gebeuren. Het plan van Rik Krens van Krens Bouwontwikkeling kreeg de meeste stemmen. De voormalige gymzaal blijft in dit plan behouden. Op de begane grond komen twee terrasappartementen. In de gymzaal worden verder vier lofts gebouwd. Deze zes woningen variëren in prijs van 275.000 tot 345.000 euro.

Op het naastgelegen terrein verrijzen vier kleine compacte woningen van 50 vierkante meter, met een gemeenschappelijke tuin. Dit zogeheten ‘De Mus-concept’ speelt in op de groeiende vraag naar dit soort huizen voor starters en alleenstaanden. Bij de gasloze, energiezuinige woningen is veel aandacht voor duurzaamheid. De vraagprijs van De Mus-woningen is tussen de ruim 172.000 euro en 179.000 euro. De panden kunnen ook gekocht worden door beleggers, die de huizen weer verhuren.

Volledig scherm
De voormalige gymzaal aan de Floris V-laan. © Beeld Werkt