Volledig scherm
PREMIUM
In sociaal cultureel centrum Den Bolder in Waspik is het onder meer elke woensdag de 'SoepGroep', waar ouderen bijeenkomen voor de lunch. © Foto: Ramon Mangold

Den Bolder in Waspik wil 561.000 euro voor verbouwing: ‘Anders kunnen we niet alle activiteiten aanbieden’

WASPIK - Wanneer sociaal cultureel centrum Den Bolder in Waspik een Wij-dienstencentrum moet worden, heeft de vereniging 561.000 euro nodig voor een goede verbouwing, Dat was donderdagavond de mededeling van voorzitter Martin van Steijn aan de gemeenteraad van Waalwijk. 

De gemeenteraad praat binnenkort over de begroting voor 2020, maar geld voor een verbouwing van Den Bolder zit daar niet in. De voorzitter hoopt dat tij nog te kunnen keren. ,,Want als we niet kunnen verbouwen, dan kunnen wij ook niet de diensten aanbieden die de gemeente van ons vraagt.”

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.