De campus voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Haven Zeven in Waalwijk krijgt vorm. Als alles volgens planning verloopt, is het wooncomplex in november klaar.
Volledig scherm
De campus voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Haven Zeven in Waalwijk krijgt vorm. Als alles volgens planning verloopt, is het wooncomplex in november klaar. © Roozen van Hoppe

Derde campus in Waalwijk krijgt vorm: arbeidsmigranten kunnen in november terecht

WAALWIJK - Nog deze herfst kunnen arbeidsmigranten hun intrek nemen in de nieuwe campus op bedrijventerrein Haven Zeven in Waalwijk. Volgens projectontwikkelaar Roozen van Hoppe ligt de bouw goed op schema. 

In de campus, achter het distributiecentrum van Ingram Micro, is straks plaats voor vierhonderd arbeidsmigranten.De campus bestaat uit drie gebouwen die worden opgedeeld in woon-units voor zes mensen. Het plan is dat arbeiders die op de campus gaan wonen ook daadwerkelijk in Waalwijk werken. In het complex komen ook gemeenschappelijke ruimtes, zoals een restaurant, winkel, sportschool, wasserette en ontspanningsruimte.

Beheerder

De campus bij Ingram Micro wordt de derde grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten in Waalwijk. Net als bij de campus op het voormalige RWB-terrein en de huisvesting in het voormalige pand van Wärtsilä krijgt het wooncomplex een beheerder die verantwoordelijk is voor de exploitatie. 

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?