Wanneer er geen verse groente beschikbaar zijn, vullen vrijwilligers van de Voedselbank de pakketten met houdbare groenten van de fabrikant uit Giessen.
Volledig scherm
Wanneer er geen verse groente beschikbaar zijn, vullen vrijwilligers van de Voedselbank de pakketten met houdbare groenten van de fabrikant uit Giessen. © Voedselbank

Deukje in het deksel? De Voedselbank is er goed mee: HAK levert in acht jaar tijd vijf miljoen potten groenten

GIESSEN - Groentefabrikant HAK uit Giessen heeft deze week het vijf miljoenste potje groenten aan Voedselbanken Nederland geleverd. 

HAK levert sinds 2012 potten groenten en fruit aan de Voedselbank die niet geschikt zijn voor verkoop. Het gaat om producten als sperziebonen, appelmoes en bietjes die 100 procent veilig zijn, maar waarbij bijvoorbeeld een deukje in het dekseltje zit. 

Quote

We streven naar zoveel mogelijk verse groenten in de voedselpak­ket­ten, maar dat lukt niet altijd.

Marlies van Amerongen, Voedselbank Nederland

Voedselbanken Nederland is er blij mee. ,,We streven naar zoveel mogelijk verse groenten in de voedselpakketten, maar dat lukt niet altijd", zegt woordvoerder Marlies van Amerongen. ,,En dan is het fijn dat we altijd kunnen terugvallen op de potten van HAK die we op voorraad hebben.”

Vijf miljoen potten voor de voedselbank, betekent ook vijf miljoen potten bij HAK waar iets mis mee is. Dat klinkt als een heleboel, beaamt een woordvoerder van de groentefabrikant. ,,Maar op onze totale productie van rond de 100 miljoen potten per jaar, is dat echt heel weinig. Minder dan één procent van het totaal.”