Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die  door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren. © Roel van der Aa

Deze burgemeesters manoeuvreren tussen besturen en meeleven: ‘Belangrijk goed te luisteren’

Van de één hoor of zie je weinig in deze barre tijden. De ander is volop via social media actief om de inwoners een hart onder de riem te steken. Hoe kijken burgemeesters in de Langstraat en Altena aan tegen hun rol in deze ingrijpende crisis?

WILLEMIJN VAN HEES - HEUSDEN

Nee, een 'burgemeester in oorlogstijd' wil ze zich absoluut niet noemen. ,,Dan zou ik de collega's uit die tijd groot onrecht aandoen, gezien de dilemma's waarmee zij soms te maken hadden", aldus Willemijn van Hees, de burgemeester van de gemeente Heusden. ,,Maar het voelt wel als een zware strijd, waarbij we echt iedereen nodig hebben."