Diaken Albert Soeterboek van de parochie Wonderbare Moeder Drunen-Elshout-Heusden is herstellende van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Diaken Albert Soeterboek van de parochie Wonderbare Moeder Drunen-Elshout-Heusden is herstellende van corona. © copyright Marc Bolsius

Diaken parochie Drunen getroffen door corona: 'Een collega wil opeens jou bedienen’

DRUNEN/KAATSHEUVEL - Nu ben niet jíj degene die, troost, een luisterend oor biedt. Nu lig je als diaken opeens zelf ernstig ziek in het ziekenhuis. Je kijkt de dood in de ogen, een collega staat al klaar om je te bedienen. Albert Soeterboek kroop door het oog van de naald. ,,Je wordt er als mens heel klein van."

Langzaamaan komt de levenslust wat terug. Albert Soeterboek (56), diaken van parochie Wonderbare Moeder (Drunen, Elshout, Hedikhuizen, Herpt en Heusden) is weer halve dagen aan het werk. 

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?