Volledig scherm
De directeur van de sociale dienst en werkvoorziening in De Langstraat verruilt zijn baan bij Baanbrekers voor een functie bij de gemeente Rotterdam. © Beeld Werkt

Directeur na anderhalf jaar alweer weg bij Baanbrekers

WAALWIJK - Ahmed Kansouh verlaat Baanbrekers. De directeur van de sociale dienst en werkvoorziening in De Langstraat, verkast naar de gemeente Rotterdam. Kansouh gaat aan de slag als concerndirecteur Bestuurs- en Concernondersteuning. 

Het vertrek van Kansouh komt als een verrassing.  De voormalig advocaat in vrouw- en kinderrecht, was nog geen anderhalf jaar directeur bij Baanbrekers en was druk bezig met het omvormen van de sociale dienst en werkvoorziening. Vorige week nog gaf Kansouh aan de Cleanroom te sluiten, een van de sociale werkplaatsen van Baanbrekers in Waalwijk. 

Quote

Ik had gehoopt dat deze kans later zou komen, maar zoiets laat zich helaas niet regisseren.

Ahmed Kansouh, directeur Baanbrekers

Kansouh gaat met pijn in zijn hart, zegt hij. ,,Ik heb geworsteld en geaarzeld. Het is niet makkelijk om Baanbrekers los te laten.” Toch zet hij de stap. ,,Een functie als deze komt slechts één of twee keer in je leven voorbij, zeker op mijn leeftijd. Ik had gehoopt dat zo’n kans later zou komen, maar zoiets laat zich helaas niet altijd regisseren door een beste moment.”

Baanbrekers zal binnenkort beginnen met een procedure voor het vinden van een opvolger. Kansouh werkte voordat hij naar Baanbrekers kwam als plaatsvervangend directeur van de Douane in Rotterdam.