Volledig scherm
Niet volgende week donderdag, maar volgende week dinsdag 6 februari beslist de gemeenteraad van Waalwijk of het verder wil met het plan voor een nieuw schoenenmuseum. © Tinker Imagineers

Discussie over museumplan naar voren gehaald; ook bouwplan hal culturele verenigingen eerder op agenda

WAALWIJK - Het plan voor een nieuw schoenenmuseum in Waalwijk  wordt niet volgende week donderdag maar volgende week dinsdag 6 februari besproken in de gemeenteraad van Waalwijk. Onder meer ook het collegevoorstel om een hal te bouwen voor culturele verenigingen in Waalwijk staat dan op de agenda.  

Aangezien er veel debat wordt verwacht, heeft de gemeente de vergadering twee dagen naar voren gehaald. ,,Als dinsdag de agenda niet kan worden afgewerkt, hebben we nu een uitwijkmogelijkheid naar donderdag", aldus de griffier. 

Het schoenenmuseum en de hal voor de amateur kunstverenigingen worden naar verwachting stevige discussiepunten. Verschillende partijen hebben al aangegeven meer te willen weten over de financiële onderbouwing van het museumplan. Ook de bouw van een hal voor de amateurverenigingen is geen gelopen race. Alle coalitiepartijen hebben laten weten dat het plan nog een bespreekpunt is. Ook binnen het college van burgemeester en wethouders zijn de meningen verdeeld. Wethouder Jan van Groos is het niet eens met het voorstel dat de gemeente de hal volledig gaat betalen. Dat gebeurt immers voor andere verenigingen in Waalwijk ook niet. 

Vorig jaar september heeft de gemeenteraad nog beleid vastgesteld bij nieuwbouw en vervanging van accommodaties. Voor verenigingen geldt de 1/3, 1/3,  1/3- regel. Een derde van de kosten wordt betaald door de gemeente en een derde door de vereniging zelf. Daarnaast zorgt de vereniging voor een dekking van het resterende derde deel waarvoor de gemeente, in geval van een lening, eventueel garant kan staan. 

Poll

Het is terecht dat culturele verenigingen geen huur hoeven te betalen.

  • Eens (19%)
  • Oneens (81%)
43 stemmen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement