Volledig scherm
Een sandwichbord. © Erik van 't Hullenaar

Discussie over strengere regels reclame pas later

VLIJMEN -  Wat er zat aan te komen is dinsdagavond ook gebeurd: de Heusdense politiek heeft geen besluit genomen over de kadernota Reclame. De gemeenteraad was unaniem van mening dat er nog te veel schort aan het stuk.

Een paar weken geleden klonk al de nodige kritiek op de Heusdense reclamenota. Met name als het gaat om de strengere regels die het college wil opstellen voor reclame-uitingen langs de openbare weg. 

Volgens het college zijn vele reclameborden met aankondigingen van evenementen nu velen een doorn in het oog. Soms zouden ze ook tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Door een aantal vaste plaatsen aan te wijzen voor zogeheten A-nulborden, zou controle een stuk eenvoudiger worden: reclame op andere plaatsen is dan simpelweg ‘illegaal'.

Overdreven

De politiek heeft echter de indruk dat de problematiek wordt overdreven en wil eerst meer cijfers zien. Ook is wethouder Kees van Bokhoven gevraagd met onder meer verenigingen in gesprek te gaan, omdat iedereen vindt dat zij niet de dupe mogen worden van de aanscherping van de regels. Van Bokhoven laat daags na de vergadering weten dat hij inderdaad met verenigingen, instellingen en stichtingen gaat praten, ‘om hen een goed alternatief te bieden’. 

Ook bij de politieke partijen gaat hij langs, aangezien de spandoeken en wervingsborden in verkiezingstijd ook de nodige discussie oproepen. ,,Uitgangspunt is dat iedereen zijn boodschap kwijt kan.” Verder gaat de gemeente concreet in beeld brengen wat de problemen nu precies zijn en hoe het beter kan.

Al met al kan het volgens Van Bokhoven wel even duren voor een nieuwe nota Reclame op tafel ligt.