Waar zit Oer H., volgens justitie een grote speler rondom de drugsmanege in Nijeveen?
Volledig scherm
PREMIUM
Waar zit Oer H., volgens justitie een grote speler rondom de drugsmanege in Nijeveen? © DvhN / Shutterstock

Dit zijn de belangrijkste onbeantwoorde vragen in proces rondom cokemanege Nijeveen, ook inval gedaan in Elshout

Het mega-proces rondom de bende die volgens justitie verantwoordelijk is voor het optuigen van de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland - in augustus 2020 aangetroffen in een manege in Nijeveen - begint inhoudelijk. Wat zijn de belangrijkste vragen die nog onbeantwoord zijn?

  1. Werkendamse Raïsa Schoon haalt lessen uit 'krankzinnige' weken op Spelen

    Werkendam­se Raïsa Schoon haalt lessen uit 'krankzinni­ge' weken op Spelen

    De olympische vlag op het beachsportpark in Werkendam kan naar beneden. Voor de jonge beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon eindigden hun eerste Olympische Spelen in de tussenronde. Dat betekent dat oud-topspeelster Debora Schoon-Kadijk, de moeder van de 19-jarige Raïsa die zelf meedeed aan de Spelen van 1996 en 2000, op sportpark Copakadijk de vlag moet strijken. ,,Hij zou blijven hangen zolang wij in het toernooi zitten”, zegt Schoon. ,,Die kan nu dus halfstok”, voegt Stam lachend eraan toe.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”