Dit jaar vanwege de coronacrisis geen uitgebreide Dodenherdenkingen in de gemeente Heusden, zoals hier in Vlijmen.
Volledig scherm
Dit jaar vanwege de coronacrisis geen uitgebreide Dodenherdenkingen in de gemeente Heusden, zoals hier in Vlijmen. © Beeld Werkt

Dodenherdenking Heusden: Van Hees legt in haar eentje bloemen en houdt toespraak, online

VLIJMEN - Burgemeester Willemijn van Hees gaat maandag 4 mei overdag langs de vier herdenkingsplaatsen in de gemeente Heusden, om daar kransen of bloemen te leggen. Van die korte plechtigheden, waar verder niemand bij aanwezig is, worden beelden opgenomen.

Die beelden komen om 17.00 uur online te staan op de site, als onderdeel van een filmpje waarin Van Hees vanwege Dodenherdenking een toespraak houdt. Ook die toespraak is van tevoren opgenomen.

Geen toeschouwers

Heusden kondigt van tevoren niet aan hoe laat Van Hees bij de herdenkingsplaatsen in Drunen, Vlijmen, Heusden en Elshout zal zijn, om te voorkomen dat er mensen naartoe gaan. ,,We willen vanwege de coronacrisis en de maatregelen die zijn genomen niet dat er kijkers op afkomen", aldus een woordvoerder van Heusden.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?