Volledig scherm
© Marlies Wessels

‘Doe iets aan onveilige oversteek bij Cees van Delftstraat’

DRUNEN - De afsluiting van een deel van de Prins Hendrikstraat in Drunen is geen vooruitgang voor de veiligheid van fietsers.

Dat stelt Heusden één, die met name wijst op de situatie op de kruising Tinie de Munnikstraat- Cees van Delftstraat. De partij wil dat snel iets gedaan wordt om de situatie veiliger te maken.

Fietsers die vanaf het d'Oultremontcollege komen, moeten op de kruising oversteken, maar er zou sprake zijn van een onduidelijke en onveilige situatie; fietsers moeten schuin oversteken. Heusden één wil van het college weten waarom van het laatste stuk fietspad, tot aan de rotonde in de Lipsstraat, geen tweerichting fietspad is gemaakt. 

Deels afgesloten

De Prins Hendrikstraat is vanaf de Lipsstraat tot aan de Dillenburgstraat dicht voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente hoopt daarmee de doorstroming en de veiligheid op de Lipsstraat te vergroten: er vervalt een kruising waar fietsers langskomen. Het betreffende stuk van de Prins Hendrikstraat wordt fietsroute. Verkeer naar de Lipsstraat kan nu via de Tinie de Munnikstraat langs de hoofdingang van het d'Oultremontcollege.