Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere editie van de Liberty Run in Waalwijk. © Beeld Werkt

Doek valt voor Liberty Run in Waalwijk

WAALWIJK - Na twaalf edities valt het doek voor de Liberty Run in het centrum van Waalwijk. De organisatoren trekken de stekker uit het jaarlijkse hardloopevenement op 5 mei. Tegenvallende belangstelling, het tekort aan vrijwilligers en de kosten zijn redenen om de traditie op Bevrijdingsdag niet voort te zetten.

Het initiatief voor het hardloopevenement kwam destijds vanuit de Waalwijkse gemeenteraad. Het doel was om meer jongeren te laten sporten. Bovendien ging een deel van de opbrengst naar het goede doel, namelijk Inloophuis Toon in Waalwijk. Het evenement trok gemiddeld zo’n driehonderd recreatieve- en wedstrijdlopers uit de regio. Maar dat aantal liep terug.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.