Volledig scherm
© Thinkstock

Domper voor Niels Aussems: hondenbelasting niet afgeschaft in Waalwijk

WAALWIJK - In zijn strijd tegen de hondenbelasting kreeg geboren Waalwijker Niels Aussems slecht nieuws uit zijn gemeente. De hondenbelasting in Waalwijk blijft in stand.

Aussems probeert heel Brabant hondenbelastingvrij te krijgen. Met zijn actie haalde hij de landelijke pers en kreeg hij duizenden steunbetuigingen.  Aussems vindt dat de belasting niet uit te leggen valt aan de hondenbezitters. ,,Waarom geldt zo’n heffing niet voor mensen met paarden, katten of vogels.” Hij heeft er ook grote moeite mee dat in zijn ogen ,,het geld vaak niet ten goede komt aan de hond, maar in de algemene pot belandt.” Hij benadrukt ook het belang van huisdieren. ,,Zij verminderen eenzaamheid en klachten onder ouderen.”

In Waalwijk heeft de actie niet geleid tot discussie. ‘De gemeenteraad heeft niet gedebatteerd over de hondenbelasting en heeft uw ingediende petitie in handen gegeven van het college. Wij delen u mede dat de gemeente Waalwijk de hondenbelasting niet gaat afschaffen', schrijft de gemeente aan Aussems in een brief. 

Aussems is teleurgesteld in de ‘slappe houding van de gemeenteraad’ en pleit voor een enquête onder de inwoners. 

Volledig scherm
Niels Aussems. © Corné Hannink Fotografie