Volledig scherm
LokaalBelang werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorige maand opnieuw de grootste partij in Waalwijk. © Anja van Beek

Donderdag meer duidelijkheid over stand van zaken coalitievorming Waalwijk

WAALWIJK - Hoe gaat het met de coalitiebesprekingen in de gemeente Waalwijk? Hans Brekelmans, onderhandelaar namens LokaalBelang, de grootste partij in Waalwijk, komt het donderdagavond vertellen tijdens een openbare vergadering in het gemeentehuis. 

Brekelmans heeft afgelopen weken gesprekken gevoerd met VVD, CDA en GroenLinksaf. Morgen moet duidelijk worden of er toekomst in deze formatie zit. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. 

In Waalwijk vormden LokaalBelang, VVD, CDA en ChristenUnie acht jaar lang een hecht blok. Lokaalbelang (9 zetels) en VVD (5) werden bij de verkiezingen door hun kiezers beloond met zetelbehoud, CDA (3)  en ChristenUnie (1) verloren echter een zetel. 

GroenLinksaf, dat de afgelopen vier jaar bij tijd en wijle stevig oppositie voerde, won een zetel en heeft nu vier plekken in de Waalwijkse gemeenteraad. Ook D66 (3) en SGP (2) wonnen een zetel. Ondanks het verlies is het CDA toch uitgenodigd mee te doen aan de coalitiebesprekingen. ChristenUnie niet. Wanneer ChristenUnie inderdaad niet terugkeert in de coalitie, betekent dat het einde van het wethouderschap van Jan van Groos. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement