Volledig scherm
PREMIUM
Simone Sinjorgo: ,,Te lang gewacht met het zoeken naar professionele hulp." © Beeld Werkt

Draagtijd van een onvervulde kinderwens is oneindig. ‘Het kwam keihard binnen’

WAALWIJK - Simone Sinjorgo houdt in de bibliotheek in Waalwijk een lezing over ongewilde kinderloosheid. ,,Je zult elkaar als partners opnieuw moeten leren kennen."

In een sportschool praten twee vrouwen over de geneugten van kleinkinderen. Simone Sinjorgo krijgt de vraag of ze ook al gezegend is met een kleinzoon of -dochter. Nee, zegt de 52-jarige Vlijmense. En, vertelt ze, dat zal ook nooit gebeuren. Het was mij niet gegund om kinderen te krijgen. De vrouwen generen zich, druipen af. Sinjorgo zoekt ze toch op en geeft een welgemeend advies: ,,Ga er nooit zomaar vanuit dat een vrouw kinderen heeft."

  1. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
    PREMIUM

    Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

    ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.